Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Vandellòs II detecta un petit forat en un generador de vapor com a causa de l’aturada no programada

ACN Hospitalet de l’Infant.-La central nuclear Vandellòs II ha notificat aquest dissabte al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que s’ha localitzat un forat petit en una soldadura de la línia […]

Avatar
Agències 06/04/2019

ACN Hospitalet de l’Infant.-La central nuclear Vandellòs II ha notificat aquest dissabte al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que s’ha localitzat un forat petit en una soldadura de la línia de drenatge del generador de vapor B. S’ha identificat en les inspeccions que s’han realitzat després de l’aturada no programada de la planta de dijous passat. En un comunicat, l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) informa que la planta que fins ara estava aturada canviarà a una “aturada freda” per poder fer les “accions correctives i preventives que corresponen”. Una vegada s’acabin les intervencions i inspeccions, la central es podrà tornar a connectar a la xarxa elèctrica.

Vandellòs II assegura que aquest fet no ha tingut impacte ni en les persones ni en el medi ambient i que, en tot moment, s’ha actuat d’acord amb els procediments i prioritzant les actuacions “més segures i conservadores”.