Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Vall d’Hebron recapta diners per remodelar la unitat oncològica pediàtrica i de transplantament de medul·la òssia

ACN Barcelona.-L’Hospital Vall d’Hebron remodelarà la unitat oncològica pediàtrica i de trasplantament de medul·la òssia. El projecte té l’objectiu de millorar l’hospitalització dels nens que pateixen càncer infantil i els […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Barcelona.-L’Hospital Vall d’Hebron remodelarà la unitat oncològica pediàtrica i de trasplantament de medul·la òssia. El projecte té l’objectiu de millorar l’hospitalització dels nens que pateixen càncer infantil i els seus familiars. Per no interrompre el tractament dels pacients es durà a terme en dues fases durant aproximadament dos anys. A més de les habitacions, l’espai inclourà, entre altres, una zona de jocs infantils, àrea per a adolescents, una aula educativa, una terrassa i un gimnàs per fer la recuperació. La remodelació té un cost de 7 MEUR. Les fundacions Small, Aladina i A. Bosch, a més d’altres particulars, hi han aportat mig milió, i ara es fa una crida per recaptar la resta.

La remodelació permetrà construir un espai de 2.600 m² de superfície amb una zona infantil de tres habitacions individuals, una zona per a adolescents amb set habitacions individuals, una zona de trasplantament amb vuit habitacions individuals, diversos espais de descans, una zona de jocs infantils, una altra exclusivament per a adolescents, una aula per poder seguir l’escolarització, un gimnàs nou que ajudarà a la recuperació física i una terrassa a l’aire lliure.La remodelació s’iniciarà el maig de 2022 i finalitzarà el gener de 2024, i es durà a terme en dues fases perquè no paralitzi el tractament dels pacients ingressats.Lucas Moreno, director clínic del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica, creu que és important canviar la visió de com els pacients passaran el seu temps d’ingrés. “Hi haurà noves sales per teràpies avançades i per trasplantaments” i permetrà “més eficàcia, rapidesa i millora en les condicions”, ha dit.Esther Díaz, supervisora d’oncologia pediàtrica, ha indicat que les instal·lacions actuals “no responen a les necessitats dels pacients i dels familiars”. Les càmeres de trasplantaments es van crear el 1992 i les mesures de prevenció eren molt estrictes: les visites estaven restringides als familiars i les habitacions eren de 7 m², sense lavabos individuals. Amb les noves tecnologies han vist que aquestes mesures no són necessàries, però no ha sigut fins ara, amb aquest projecte, que hi podran posar remei.El gerent de Vall d’Hebron, Albert Salazar, ha assegurat que el projecte permetrà mantenir durant els pròxims anys una “‘excel·lent atenció als infants tant en l’àmbit funcional com d’humanització i millora integral”. Ana Bosch, presidenta de la Fundació Bosch i directora general de Noel, ha explicat que l’objectiu és que el temps d’ingrés del pacient “sigui el més confortable possible” amb espais “lluminosos, harmoniosos i d’oci” per als pacients i familiars. Laura Lucaya, presidenta de la Fundació Small, que ha viscut en primera persona aquesta situació, assegura que és un projecte que beneficia a tots per igual i, per tant, fa una crida a la solidaritat perquè participi el màxim nombre de persones per portar endavant el projecte. Una de les opcions és fer aportacions a través d’una pàgina web i altres iniciatives que es posaran en marxa més endavant.