Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Vaga dels treballadors de l’ambaixada i els consolats de Brasil coincidint amb la visita de Lula

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El personal de les representacions diplomàtiques que el Brasil té a Espanya (una ambaixada i dos consolats a Barcelona i Madrid) han convocat una aturada parcial pel pròxim 25 d’abril coincidint amb la visita a Espanya del president del país, Luiz Inácio Lula da Silva. Segons ha explicat CCOO en un comunicat aquest divendres, els treballadors de l’ambaixada a Madrid i dels consolats de Barcelona i Madrid fa deu anys que no gaudeixen de cap ajustament salarial. Per aquest motiu, reclamen un augment del 30% que serveixi per compensar la pèrdua de poder adquisitiu viscuda els darrers temps a causa de l’alta inflació que hi ha a l’Estat.

“Després de tant de temps, la situació s’ha tornat crítica. Madrid i Barcelona figuren dins de la llista de les deu ciutats més cares d’Europa”, apunta el sindicat. Tanmateix, critica que els contractats brasilers facin les mateixes funcions que els seus col·legues europeus, però amb salaris “inferiors”.

Publicitat

Segons Comissions, aquesta pujada salarial s’ha reclamat en diverses ocasions i mai s’ha rebut resposta per part del ministeri d’Exterior brasiler. Tot plegat, denuncien, ha generat un clima de “frustració i abandonament” entre el personal de la delegació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió