Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Usuaris i personal d’FGC decideixen el destí de 300.000 euros del pressupost de la companyia

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert aquest dilluns 14 de juny el procés per sotmetre a votació pública els projectes dels primers pressupostos participatius de la […]

Agències 14/06/2021

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert aquest dilluns 14 de juny el procés per sotmetre a votació pública els projectes dels primers pressupostos participatius de la companyia. Usuaris i personal d’FGC podran decidir fins a l’11 de juliol el destí de 300.000 euros del pressupost de la companyia. Els projectes es poden consultar i votar a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat, i estan destinats bàsicament a millorar l’organització, el funcionament i el treball intern d’FGC i també el servei que s’ofereix a la ciutadania. Les propostes d’àmbit intern podran ser votades pels treballadors d’FGC, mentre que les d’àmbit extern podran ser votades per tota la ciutadania major de 16 anys.

“Volem implicar la ciutadania i, sobretot, els grups d’interès d’FGC en la presa de decisions”, ha remarcat la directora d’Organització i Persones de Ferrocarrils, Juliana Vilert. “En el cas del personal d’FGC, fomentant el lideratge participatiu i la cocreació en el nostre dia a dia, i que siguin els treballadors qui decideixin en quins projectes s’ha de destinar una part de la inversió empresarial”, ha apuntat Vilert, que assenyala que aquest és un dels objectius i eixos que s’ha marcat la companyia en l’Estratègia d’Activisme 2030. “El nostre objectiu és aconseguir que, a partir de l’any 2022, el 0,5% del pressupost anual d’inversió sigui definit en base al procés de pressupostos participatius”, ha avançat. El procés de votació estarà obert fins al dia 11 de juliol. Tot seguit, es realitzarà l’escrutini dels resultats per conèixer les propostes guanyadores, que se seleccionaran en funció del nombre de vots obtinguts i de l’encaix dins les partides econòmiques destinades per a cadascun dels àmbits. Per vetllar pel correcte desenvolupament de tot el procés, així com per valorar la viabilitat de les diferents propostes, s’han format dues comissions, de coordinació i validació, formades per representants de diferents àrees de la companyia, així com per personal d’un gabinet auditor extern.