Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Usuaris de banca alerten del risc de deixar desatesos els consumidors pels ERO de CaixaBank i BBVA

ACN Barcelona.-L’associació d’usuaris de banca Asufin ha alertat del risc de deixar desatesos els consumidors a causa dels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que han anunciat recentment CaixaBank i BBVA. […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Barcelona.-L’associació d’usuaris de banca Asufin ha alertat del risc de deixar desatesos els consumidors a causa dels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que han anunciat recentment CaixaBank i BBVA. A parer de la plataforma, aquests expedients poden suposar que moltes poblacions amb densitat “escassa” d’establiments bancaris es poden veure abocats al que anomenen ‘desbancarització’, de tal manera que no s’hi pugui fer les gestions financeres “necessàries”. Aquesta situació, afegeix Asufin, també pot afectar barris de grans ciutats. Són circumstàncies que afecten, sobretot, als usuaris més acostumats al tracte personal i menys avesats a les eines digitals, així com a petits establiments que necessiten una sucursal per a les seves operacions.

A banda, Asufin recorda que les entitats bancàries han rebut “ajuts públics”, per la qual cosa, “no s’entén que just en aquests moments, i sense preveure altre tipus de mesures” valorin “acomiadaments massius” que “afectaran tan negativament moltes famílies i l’economia en general”.La presidenta de l’entitat, Patricia Suárez, ha reclamat als bancs que busquin un “equilibri” i conjuguin els processos de reestructuració i digitalització amb l’atenció “necessària” a la població. En aquest sentit ha recordat que el servei financer és “bàsic i essencial”. També ha alertat que la banca “sap” que superar la bretxa digital demana “temps” i per això li reclama que no “aïlli financerament” barris i pobles.Finalment acaba: “Les entitats financeres han de ser conseqüents amb els ajuts públics que han rebut i estudiar altres tipus de mesures de reestructuració abans d’acomiadar milers de treballadors”.