Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

USTEC exigeix no obrir les escoles fins al setembre i doblar els recursos per fer l’educació presencial al màxim

ACN Barcelona.-El sindicat de docents USTEC-STEs-IAC considera que obrir durant la fase 2 de desconfinament les escoles per acollir alumnes d’educació infantil o 6è de Primària “no té cap sentit” […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-El sindicat de docents USTEC-STEs-IAC considera que obrir durant la fase 2 de desconfinament les escoles per acollir alumnes d’educació infantil o 6è de Primària “no té cap sentit” perquè els centres i els mestres no tenen prou mesures de seguretat. Segons el portaveu del sindicat, Ramon Font, ara cal centrar esforços en el curs que ve, en el que demana doblar esforços econòmics per tenir més espais i plantilla i molta “imaginació” per intentar que l’educació sigui el màxim de presencial possible. Per això, demanen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja que consideren que ha traspassat la responsabilitat de les mesures a adoptar a les direccions dels centres, a les quals el sindicat demana que “es plantin”.

En declaracions a l’ACN, Font ha estat molt crític amb el departament, al qual ha acusat de no proporcionar suficient material de protecció als mestres ni tests de detecció. Sobre els mestres d’Infantil ha dit que és “impossible” mantenir la “disciplina” dels alumnes perquè no s’acostin entre ells i als docents. “Els d’Infantil haurien d’anar com astronautes”, ha dit, tot recordant que només se’ls proporcionaran mascaretes quirúrgiques.Per això, considera que ni els alumnes d’aquestes edats ni tampoc els de 6è de Primària, tot i finalitzar etapa, haurien d’anar als centres educatius les properes setmanes. Font només faria excepcions amb alguns exàmens imprescindibles de recuperació, d’FP, ESO i Batxillerat, mantenint les màximes mesures de seguretat. Font creu que Bargalló ha demostrat “irresponsabilitat” en no exercir les competències de la Generalitat, proposar mesures similars a les del Ministeri i delegar en les direccions dels centres les mesures més concretes. Per tot això, Font ha demanat la dimissió de Bargalló.El sindicat creu que cal preparar millor el curs que ve, adquirir el suficient material de protecció i també el material informàtic necessari per si hi ha algun rebrot i cal retornar a l’educació en línia. Malgrat això, creu que s’ha de prioritzar al màxim l’ensenyament presencial, però reduint les ràtios de classe a la meitat. Això només es podria fer doblant el número de mestres i d’espais, o reduint a la meitat el curs. De moment, lamenta que en la primera setmana d’agost només es coneixeran les plantilles ordinàries, sense el reforç per la covid-19.Pel que fa a l’organització interna dels centres, Font es mostra partidari de treballar amb “imaginació”, buscant espais alternatius dins o fora del centre per poder desdoblar les classes, i fins i tot treballar en barracons. També veu viable per als alumnes de Secundària poder fer classes a la tarda i així poder desdoblar els torns.