Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

USTEC crida a desobeir la decisió del TS sobre el català i rebutja que es vulgui imposar un model “a cop de sentència”

ACN Barcelona.-USTEC ha fet una crida a desobeir la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar el recurs del Departament d’Educació i confirmar la sentència que avala un 25% de castellà […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-USTEC ha fet una crida a desobeir la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar el recurs del Departament d’Educació i confirmar la sentència que avala un 25% de castellà a les aules. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha rebutjat en declaracions a l’ACN que es vulgui imposar un model d’escola “a cop de sentència”. Ha afegit que és a la Generalitat, i en concret al Departament d’Educació, a qui correspon establir aquest model. Ha defensat també que la immersió lingüística no segrega sinó que cohesiona la societat i iguala les oportunitats dels alumnes. El sindicat ha exigit però a Educació que modifiqui la normativa perquè la defensa d’aquest model sigui més clara i doni totes les eines necessàries als centres educatius.

La portaveu ha valorat que el castellà s’aprèn sol i que la llengua que necessita preservar-se és el català, ja que hi ha alumnes que si no l’aprenen als centres educatius no l’aprendran mai. Sobre l’aplicació de la decisió del tribunal, ha valorat que la nova llei educativa espanyola, la LOMLOE, “avala” que la llengua vehicular de Catalunya és el català. Tot i això, no ha descartat que hi hagi famílies que, amb la decisió del Suprem a la mà, presentin noves denuncies. A més, ha instat Educació a canviar la normativa lingüística de tal manera que sigui el Departament el que estableixi els projectes lingüístics, donant certa flexibilitat als centres perquè els adaptin a la seva realitat. Ha defensat que d’aquesta manera és com es donaria major seguretat a escoles i instituts. Segura també veu “insuficient” el pla d’impuls al català presentat fa unes setmanes pel Govern.