Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

USOC i CCOO manifesten un “rotund rebuig” al tancament de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt

ACN Barcelona.-CCOO d’Indústria de Catalunya ha manifestat aquest dijous el seu “rotund rebuig” al tancament de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt, una decisió que comporta l’extinció de gairebé […]

Agències 25/02/2021

ACN Barcelona.-CCOO d’Indústria de Catalunya ha manifestat aquest dijous el seu “rotund rebuig” al tancament de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt, una decisió que comporta l’extinció de gairebé 340 llocs de treball. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la Federació d’Indústria d’USOC, que ha atribuït la decisió a la voluntat de la multinacional de deslocalitzar la producció a Polònia. Per aquest motiu, el sindicat ha reclamat mesures “efectives i reals” per revertir la decisió. L’USOC ha vinculat el tancament a una decisió “política i tecnològica”, fruit de la “manca” de polítiques industrials actives i una “negligent passivitat” de les administracions.

“Això és extremadament greu, ja que són decisions que obeeixen a una recerca de costos inferiors dins la Unió Europea i es fa amb la passivitat de les administracions, que no aturen la sagnia de llocs de treball que aquestes decisions ocasionen al sector d’automoció i que estan provocant una desertització industrial a Catalunya”, ha lamentat el sindicat a través d’un comunicat. L’USOC considera l’anunci d’aquest dijous el “colofó” després del tancament de les fàbriques de Nissan a finals d’aquest any i els ajustos d’ocupació a les plantes industrials catalanes. El sindicat també ha traslladat el seu suport a la “lluita” dels treballadors de Bosch en la defensa dels llocs de treball i la recerca d’una alternativa industrial per a la fàbrica. En aquest mateix sentit, CCOO ha atribuït el tancament a una “decisió estratègica” presa des d’Alemanya, sense cap relació amb “causes justificades”. De fet, el sindicat ha acusat la multinacional “d’aprofitar-se” de la situació actual per “desmantellar” les seves plantes productives a Catalunya.