Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

USOC avisa dels “efectes catastròfics” del tancament de Nissan i veu la decisió “molt injusta” i “irresponsable”

ACN Barcelona.-El sindicat USOC ha avisat que la decisió de Nissan de tancar les plantes a Catalunya tindrà “efectes catastròfics” i és “irresponsable” en un moment “ja de per sí […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-El sindicat USOC ha avisat que la decisió de Nissan de tancar les plantes a Catalunya tindrà “efectes catastròfics” i és “irresponsable” en un moment “ja de per sí molt dur” per l’ocupació. En un comunicat, el primer sindicat amb representació a l’empresa ha assegurat que el tancament afecta de “manera traumàtica” als treballadors i és “molt injust” tenint en compte “la feina i el sacrifici” dels darrers anys i les ajudes públiques rebudes. De fet, el sindicat considera que l’empresa japonesa ha mostrat una “manca de respecte per les normes, drets laborals, socials i mercantils de la Unió Europea i la legislació europea” i un “nul respecte” per la responsabilitat social. USOC reclama protegir l’ocupació i “fer inviable el tancament”.

La secretària general de l’USOC, Maria Recuero, ha dit que els plans de Nissan són “una garrotada al futur de l’ocupació i de l’activitat industrial amb una trajectòria centenària a Barcelona”. Segons Recuero, Nissan “aprofita les dificultats econòmiques i de mobilització social per la covid-19 per anunciar una decisió d’efectes catastròfics”. El sindicat considera que el tancament de Nissan agreujarà la situació al sector de l’automoció, que es veurà “severament afectat per una decisió irresponsable”. “Cal una dura oposició a aquest plans de la multinacional per fer inviable el tancament de les instal·lacions, i és indispensable una mobilització social continuada per frenar aquestes decisions”, ha afirmat Recuero, que demana una “aliança social i institucional” per buscar alternatives i salvar els llocs de treball. En aquest sentit, ha demanat “reunions urgents” amb la Generalitat i el govern espanyol per arribar a un “pla de salvació d’una empresa estratègica per al futur industrial de Catalunya” que sigui una “prioritat”.