Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

USO veu “abusius” els serveis mínims decretats per la vaga de personal de terra

ACN Barcelona.-El sindicat USO ha descrit com a “abusius” els serveis mínims decretats pel ministeri de Foment per les jornades de vaga del personal de terra de tots els aeroports […]

Avatar
Agències 16/04/2019

ACN Barcelona.-El sindicat USO ha descrit com a “abusius” els serveis mínims decretats pel ministeri de Foment per les jornades de vaga del personal de terra de tots els aeroports de l’Estat espanyol el 21 i 24 d’abril. Els serveis mínims són del 100% pels vols domèstics insulars, mentre que són del 40% el 21 d’abril en el cas dels vols a ciutats de la Península on hi ha mitjans de transport alternatiu inferiors a les 5 hores i del 38% pel 24 d’abril. Pel que fa als vols a l’Estat o a l’estranger on l’alternativa superi les 5 hores, els serveis mínims decretats són del 65% pel 21 d’abril i del 61% pel 24. “Aquest decret de serveis mínims és abusiu perquè no permet als treballadors del sector exercir el seu dret a la vaga ni reivindicar els seus drets”, ha dit la secretària d’Acció Sindical d’USO sector aeri, Isabel Rubio.

USO i UGT han convocat una vaga pels 60.000 treballadors del sector del ‘handling’ dels aeroports en plena Setmana Santa davant del que consideren una negativa de la patronal per garantir les condicions laborals i econòmiques dels treballadors.