Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

USO denuncia la intenció de Norwegian d’acomiadar uns 1.200 treballadors, el 85% de la seva plantilla a l’Estat

ACN Barcelona.-El sindicat USO ha denunciat aquest dilluns la intenció de Norwegian d’iniciar en els propers dies un procediment d’acomiadament col·lectiu de 1.191 persones a l’Estat, equivalent al 85% del […]

Avatar
Agències 03/05/2021

ACN Barcelona.-El sindicat USO ha denunciat aquest dilluns la intenció de Norwegian d’iniciar en els propers dies un procediment d’acomiadament col·lectiu de 1.191 persones a l’Estat, equivalent al 85% del total dels tripulants amb els què compta en l’actualitat. Segons el sindicat, aquest procediment es traduirà en el cessament definitiu de l’activitat de llarg radi a Barcelona i de les tripulacions a la base de l’aeroport del Prat per als vols de curt radi. De fet, també desapareixeran de Gran Canària i Tenerife Sud i mantindrà les dues bases operacionals de Màlaga i Alacant, tot i que només amb un sol aparell durant aquest any.

Tant USO com el sindicat de pilots Sepla han anunciat que afrontaran les negociacions de l’expedient amb l’objectiu de mantenir el màxim nombre de llocs de treball.Norwegian travessa per una complicada situació financera que s’ha agreujat amb la pandèmia i que l’ha dut a replegar la seva activitat a Noruega i a reduir la seva flota. Fins l’any passat, l’aerolínia va tenir el seu hub de llarg radi al sud d’Europa a l’Aeroport del Prat.Fa prop d’un mes, el Tribunal del Comtat d’Oslo ha aprovat el pla de reconstrucció de Norwegian al país escandinau, fet que permetrà a l’aerolínia emprendre una nova ampliació de capital. D’aquesta manera, els tribunals han donat llum verda als plans de reconstrucció tant a Noruega com Irlanda.