Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Uriach nomena Luis Cantarell president de la companyia, el primer extern a la família després de cinc generacions

ACN Barcelona.-El fins ara conseller d’Uriach, Luis Cantarell, ha estat nomenat president del consell d’administració de la companyia, segons ha informat l’empresa aquest dimarts en un comunicat. Cantarell substituirà Joaquim […]

Avatar
Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-El fins ara conseller d’Uriach, Luis Cantarell, ha estat nomenat president del consell d’administració de la companyia, segons ha informat l’empresa aquest dimarts en un comunicat. Cantarell substituirà Joaquim Uriach Torelló i es convertirà en el primer extern de la família després de cinc generacions en ocupar aquest càrrec i 180 anys d’història de l’empresa. Joaquim Uriach ha ocupat la presidència de la companyia en els darrers vuit anys. Paral·lelament, s’ha creat el Consell de Propietaris, que substitueix el Consell de Família i que estarà presidit per Enric Uriach Torelló. D’altra banda, l’equip executiu segueix al capdavant amb Oriol Segarra, que continua com a conseller delegat.

El Consell de Propietaris és el màxim òrgan de representació dels accionistes i la seva missió és consensuar l’opinió dels accionistes familiars en relació a les decisions de més rellevància que afectin la propietat i al govern de la companyia. El canvi també s’ha ideat pensant en l’entrada de la sisena generació d’accionistes als òrgans de govern.Per la seva banda, Cantarell havia estat conseller delegat de les divisions europees i americanes del grup Nestlè, n’ha sigut membre del comitè de direcció mundial i impulsor del negoci global de salut de l’empresa suïssa. “És un honor per a mi presidir el consell d’administració d’Uriach i formar per duna companyia amb tanta història i que ha sabut adaptar-se en cada moment a les necessitats de la societat”, ha afirmat Cantarell, que ha afegit que l’empresa seguirà impulsant un enfocament al consumir i a la internacionalització.