Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Urbanisme avala la reordenació dels accessos al cementiri de Torrefarrera i la construcció d’una sala de vetlla

ACN Torrefarrera.-La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida ha emès aquest divendres un informe favorable dins del tràmit ambiental de l’avanç de la modificació de les normes urbanístiques de Torrefarrera (Segrià) […]

Agències 13/11/2020

ACN Torrefarrera.-La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida ha emès aquest divendres un informe favorable dins del tràmit ambiental de l’avanç de la modificació de les normes urbanístiques de Torrefarrera (Segrià) que té per objectiu ordenar els accessos al cementiri i construir una sala de vetlla. L’Ajuntament proposa traslladar els espais lliures situats actualment a tocar de la plaça de l’Hort del Capellà a un emplaçament entre el poble i el cementiri, redistribuint-los per poder crear un nou accés a l’equipament funerari. En concret, es proposa un vial de 9 metres d’ample paral·lel al camí del Rosselló que incorpori un carril bici i una franja d’espais verds contínua, que connecti el camí amb el cementiri. També s’adequarà una zona d’aparcament.

D’altra banda, es concreta la ubicació d’una sala de vetlla, que es construirà donant continuïtat a la tanca existent, on es recolzen els nínxols de la part més antiga del cementiri. Tindrà una única planta, garantint la integració paisatgística amb l’entorn.L’informe emès per la Comissió d’Urbanisme fa una valoració positiva de la iniciativa i afegeix només algunes consideracions tècniques que caldrà considerar durant la tramitació d’aquesta modificació de les normes subsidiàries de planejament de Torrefarrera.