Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Urbanisme aprova un hotel de cinc estrelles en una masia rehabilitada de Torroja del Priorat

ACN Tarragona.-La comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona ha aprovat el projecte per ubicar un hotel de cinc estrelles en una masia rehabilitada a Torroja del Priorat. The Stain Group preveu […]

Agències 13/11/2020

ACN Tarragona.-La comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona ha aprovat el projecte per ubicar un hotel de cinc estrelles en una masia rehabilitada a Torroja del Priorat. The Stain Group preveu la rehabilitació de la masia del Mas d’en Bruno i d’una nau propera per a destinar el conjunt, d’uns 3.500 metres quadrats construïts, a ús hoteler. El projecte també inclou l’adequació exterior de l’entorn amb la formació d’una zona d’aparcament, piscina i zones d’accés i comunicació. Atès que la masia s’emplaça dins el PEIN Serra de Montsant i dins l’àmbit de la Xarxa Natura 2000, la comissió ha observat el compliment de totes les mesures d’adaptació paisatgística. L’ens ha valorat positivament que es mantindrà l’activitat relacionada amb la vinya a la finca.

La finca es troba entre els nuclis de la Vilella Baixa, Torroja, Poboleda i Escaladei, a la vessant sud-est de la Serra dels Amitgers. El Mas d’en Bruno és una construcció pròpia de principis del segle XX, vinculada històricament a la Cartoixa d’Escaladei i construïda en diferents èpoques i fases. L’any 1999, el mas va ser objecte d’obres de rehabilitació per a adequar-lo com a celler. El projecte aprovat aquest divendres també abasta una antiga nau agrícola implantada a pocs metres de la masia pels volts de l’any 1986.Parcel·les més grans al LOGIS Montblanc per satisfer la demanda D’altra banda, la comissió també ha aprovat definitivament la modificació del planejament del LOGIS Intermodal Montblanc, impulsat per l’empresa pública CIMALSA, dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquests canvis faciliten una reordenació de l’àmbit, reduint l’espai que es preveia destinar a vials i variant la distribució de les parcel·les, fent-les més grans de les previstes inicialment per satisfer la creixent demanda del mercat d’aquesta tipologia.El sector, conegut com la Romiguera, se situa al nord-oest del municipi de Montblanc i té una superfície propera als 812.000 metres quadrats. Limita al nord amb la línia fèrria d’Alta Velocitat; a l’est, amb els vials d’entrada i sortida de l’AP-2; al sud, amb la línia de tren convencional, i a l’oest, amb terrenys agrícoles.L’actuació preveu una reordenació interna del LOGIS per adequar-se a les demandes empresarials de grans parcel·les, sense alterar els paràmetres urbanístics del conjunt o reduint-los.Nova planta de tractament de resta a l’Espluga de FrancolíLa comissió també ha aprovat la construcció d’una planta de tractament de la fracció resta al Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà, situat a l’Espluga de Francolí, així com l’ampliació de les seves instal·lacions de compostatge de la fracció orgànica de residus municipals (FORM).L’objectiu del projecte, que promou el Consell Comarcal, és millorar la gestió dels residus municipals de la Conca de Barberà. Una vegada entrin en funcionament les noves instal·lacions previstes en aquest projecte, el centre tindrà capacitat per tractar 6.000 tones anuals de la fracció resta abans de la seva disposició final al dipòsit controlat, i es produiran 4.900 tones anuals de compostatge de la FORM.Les noves construccions s’ubicaran a la banda sud-oest de la nau existent i del dipòsit controlat. En aquest espai s’habilitaran les naus cobertes, plataformes i un mur de contenció. El projecte inclou la formació dels vials interns d’accés necessaris i la modificació d’instal·lacions auxiliars. Els treballs tenen un pressupost d’execució d’uns 1,9 MEUR.