Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

UP i Afrucat recorden que actualment no hi ha cap instrucció per contractar persones en situació irregular

ACN Lleida.-Unió de Pagesos i Afrucat recorden que actualment no hi ha cap instrucció que permeti contractar persones en situació irregular. El sindicat i l’organització d’empreses fructícoles han habilitat espais […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Lleida.-Unió de Pagesos i Afrucat recorden que actualment no hi ha cap instrucció que permeti contractar persones en situació irregular. El sindicat i l’organització d’empreses fructícoles han habilitat espais a les seves webs per totes aquelles persones que tinguin disponibilitat de treballar en la imminent campanya agrària per tal que aquesta es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible tot i la crisi del coronavirus. Coincideixen que la resposta és “extraordinàriament positiva”, però també alerten que les interpretacions errònies que s’estan fent de la crida per part d’alguns col·lectius que van entendre que la sol·licitud al Govern de regularització de treballadors ja era una realitat.

Totes dues entitats consideren que cal establir els mecanismes necessaris per donar la millor sortida possible a les demandes de mà d’obra i cobrir la campanya agrària. Així, tot i que hi ha converses amb els governs sobre diversos col·lectius que avui no tenen autorització de treball, davant el volum de consultes al respecte volen manifestar que en aquests moments no és permesa la contractació de persones en situació irregular i sense els permisos administratius necessaris.