Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

UP demana als mossos seguretat pels ramaders davant entrades il·legals a granges de les Garrigues

ACN Juneda.-Unió de Pagesos (UP) ha demanat aquest dimarts als Mossos d’Esquadra protecció i seguretat per als ramaders davant les entrades il·legals a les granges, així com la màxima celeritat […]

Agències 30/03/2021

ACN Juneda.-Unió de Pagesos (UP) ha demanat aquest dimarts als Mossos d’Esquadra protecció i seguretat per als ramaders davant les entrades il·legals a les granges, així com la màxima celeritat en la identificació dels responsables, després que la nit del 26 al 27 de març van resultat afectades tres explotacions de les Garrigues per accions d’animalistes. El sindicat ha traslladat d’urgència aquestes demandes en una reunió amb el cap de la policia i la Unitat de Medi Ambient de la regió de Ponent per tractar aquesta qüestió. Els mossos s’han compromès a intensificar la vigilància a les granges i a seguir els indicis de què disposen. El sindicat també demana al nou Govern que prioritzi l’aprovació del règim sancionador per aquestes accions.

Segons UP, l’objectiu dels mossos es que no es repeteixin les entrades il·legals i els danys, tant als animals com a les instal·lacions. Per això, es preveu mantenir el contacte i intercanviar informació amb els representants del sindicat amb la mateixa finalitat.La nit de divendres 26 de març van resultar afectades amb danys tres granges de les Garrigues per entrades il·legals i per pintades amb amenaces. En una de les explotacions, al terme de les Borges Blanques, van aviar 200 parelles de perdius roges, de línia pura i autòctones de la península, mentre que en una altra de porcí, al municipi dels Omellons, van tallar els cables de l’antena de comunicacions de la granja. En una tercera, a Arbeca, també de porcí, van fer pintades a l’edifici amb missatges amenaçadors contra els ramaders.UP també reclama al nou Govern que s’ha de constituir que prioritzi l’aprovació del règim sancionador per aquestes accions il·legals.