Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Uns 40 membres de La Forja ocupen l’antic Teatre Odeon de Girona per evitar “l’especulació urbanística” a la ciutat

ACN Girona.-Uns 40 membres de la plataforma la Forja de Girona ocupen des d’aquesta matinada l’antic Teatre Odeon del centre de la ciutat. L’objectiu és evitar que s’hi faci un […]

Avatar
Agències 22/09/2019

ACN Girona.-Uns 40 membres de la plataforma la Forja de Girona ocupen des d’aquesta matinada l’antic Teatre Odeon del centre de la ciutat. L’objectiu és evitar que s’hi faci un restaurant König i que es dediqui a un ús públic i per a la ciutadania. Des de l’entitat demanen aturar “l’especulació urbanística” i consideren que aquest local “representa un espai simbòlic” per a la població de Girona. Des de la Forja esperen que “s’obri el debat turístic de l’especulació” a la ciutat i que aquesta acció sigui un punt de referència per tal que es dediquin més espais al “poble treballador” i es deixi de banda “el model de turisme” que té la ciutat actualment. L’entitat també es mostra disconforme amb l’increment de pisos turístics que hi ha a la ciutat, especialment a la zona del Barri Vell.

L’entrada s’ha dut a terme durant la matinada i una pancarta ocupa la part lateral de l’antic teatre. En un manifest, els membres de l’entitat han demanat que la ciutat “no sigui un parc temàtic ni una ciutat aparador”. A banda de criticar l’executiu municipal de Marta Madrenas, també han carregat contra Miquel Casals a qui consideren “propietari de part del Barri Vell” i que té la intenció d’obrir un nou Restaurant König en aquest antic teatre.