Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Uns 350 professionals d’arts escèniques reclamen que s’aturi “la manipulació interessada” de la crisi del coronavirus

ACN Barcelona.-Uns 350 professionals de les arts escèniques signen un manifest on reclamen que s’aturi “la manipulació interessada” durant la pandèmia del coronavirus contra el govern espanyol “per treure’n benefici […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-Uns 350 professionals de les arts escèniques signen un manifest on reclamen que s’aturi “la manipulació interessada” durant la pandèmia del coronavirus contra el govern espanyol “per treure’n benefici propi”. El manifest, que segons ha pogut saber l’ACN es llença aquest dilluns per recollir més signatures, dona suport a l’executiu espanyol perquè “tot i els encerts i els errors” intenta “treballar pel bé comú”. El text, que bateja tots els signants del sector com a col·lectiu ‘Titiriteras y titiriteros’, en referència a com el partit d’extrema dreta Vox s’ha referit al sector, avisa que “no és l’hora de salvapàtries ni de misèries partidistes, ni de carronyers que alimenten la seva estratègia amb por i cadàvers”.

Els signants asseguren que cal “mitigar en allò possible el dolor i els maldecaps” i ajudar “els més desvalguts d’avui i els de demà”. “És l’hora de la solidaritat, de la inclusió social, de l’empatia i també de la simpatia; és l’hora de saber contraposar la feina i les bones intencions de qui s’està entregant a una tasca molt difícil i a la vilesa interessada i manipuladora de qui està maquinant com treure partit de la desgràcia aliena”, manifesten.A més, també remarquen que “ja es veurà” si les línies d’actuació del govern espanyol són bones o no, però lamenten que “qui mai ha cregut en l’Estat i l’ha soscavat i ha apostat sempre pel ‘salvi’s qui pugui'” ara aprofiti les circumstàncies “per atacar el govern”. A més, assenyalen que aquestes crítiques “es basen en què el govern governa i en què el govern és progressista”. Els professionals de les arts escèniques insisteixen que l’Estat “fa el que bonament sap i pot” perquè hi hagi unes garanties de prestacions de serveis bàsics. “No als ‘bulos’, no a l’anàlisi simple, no a la carronya política, no a la manipulació, no al fanatisme salvapàtries”, sentencien.En referència al nom que han escollit per representar-se, expliquen que són titellaires “tal i com proclama qui vol manejar els fils sense que ningú li ho hagi demanat”. “Som una banda d’impresentables, segurament, i resulta insofrible per algú que passem tant temps pensant i fins i tot creant”, escriuen.L’origen de la iniciativaLa iniciativa es va engegar el dijous 2 d’abril, quan diversos professionals del sector i el periodista i promotor teatral Albert de la Torre van entrecreuar diversos missatges a Facebook i van acabar redactant el manifest.El mateix dijous a la tarda es va difondre el text i es va començar a recollir les adhesions, que aquest dilluns ja arriben a les 350. A més a més, també es va crear un perfil de Facebook sota el nom de ‘Titiriteras y titiriteros’. Els promotors expliquen que, en 24 hores, la pàgina va rebre milers de visites i van tenir 250 adhesions.Alguns dels primers signants que donen suport al manifest són Rosa Maria Sardà, Carlos Hipólito, Lluís Pasqual, Aitana Sánchez-Gijón, Andrés Lima, Mario Gas, Pep Munne, Álex Ollé, María Galiana, Ana Fernández, Pilar Matas, Guillem Clua, Carmel Dolera, Pere Ponce, Ana Garay, Damià Plensa, Álvaro Luna, Francesc Orella, Joan Francesc Marco, Rosa Renom, Roser Pujol o Xus de la Cruz, entre altres.