Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Uns 200 interins es concentren al Parlament per donar suport a la llei d’estabilització del sector públic

ACN Barcelona.-Uns 200 interins s’han concentrat a les portes del Parlament per donar suport a la proposició de llei d’estabilització dels treballadors del sector públic, la proposta de la CUP, […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-Uns 200 interins s’han concentrat a les portes del Parlament per donar suport a la proposició de llei d’estabilització dels treballadors del sector públic, la proposta de la CUP, segons xifres dels convocants. La concentració, impulsada per la Plataforma d’Interins de Catalunya (PIC), amb el suport dels sindicats IAC, CGT, COS i USTEC, ha reclamat la fixesa dels treballadors que denuncien que fa anys que treballen “en frau de llei” a les administracions catalanes. Els concentrats han celebrat la llum verda de la cambra a la proposició de llei cupaire, però s’han mostrat preocupats pels “canvis” en els posicionaments d’ERC i Junts durant el debat.

En declaracions a l’ACN, la portaveu de la PIC, Ruth Gras, ha avisat que han detectat canvis d’opinió que els preocupen en les intervencions dels partits de Govern, que “temps enrere feien veure que sí que estaven d’acord amb la fixesa que proposa la CUP”. Ara, però, “es nota que el text de la llei no l’acaben de comprar”, ha dit Gras, que ha acabat satisfeta per com ha transcorregut el debat.La representant de la PIC ha afegit que si la llei catalana segueix l’estela l’acord al qual ha arribat ERC amb el govern espanyol a Madrid, segons el qual els interins amb una plaça no convocada durant 10 anys no hauran de fer oposicions, la “gran majoria del col·lectiu es quedaria fora” i hauria de fer les proves igualment. D’altra banda, els interins concentrats han celebrat que s’hagi tombat l’esmena a la totalitat presentada pel PSC-Units. Els socialistes proposaven un text alternatiu molt semblant al decret llei que ha convalidat aquest dimecres el Congrés dels Diputats i que recollia la convocatòria d’oposicions per al personal temporal i indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 mensualitats per als qui no superin aquest procés selectiu.La proposició de la CUP continuarà ara la tramitació en comissió i ponència, i haurà de tornar al Ple perquè l’aprovi definitivament.