Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Universitats i centres de recerca demanen que Catalunya aculli una de les fàbriques de semiconductors que projecta la UE

ACN Barcelona – Universitats com la UB, la UPC o la UdG s’han aliat amb diversos centres de recerca per aconseguir que una de les noves fàbriques de semiconductors que […]

Agències 19/04/2022

ACN Barcelona – Universitats com la UB, la UPC o la UdG s’han aliat amb diversos centres de recerca per aconseguir que una de les noves fàbriques de semiconductors que preveu construir la Unió Europea s’insta-li a Catalunya. L’objectiu és reivindicar el país com a destí d’una inversió que podria sumar més d’11.000 milions d’euros de fons comunitaris. Juntament amb les cambres de comerç de Barcelona i Girona, el sector investigador català ha ressaltat aquest dimarts la capacitat per acollir aquesta factoria considerada de caràcter “estratègic” pel sector industrial europeu. “Catalunya disposa del coneixement tecnològic i de l’expertesa de recursos humans necessaris per dissenyar i aplicar la tecnologia dels microxips”, ha destacat el grup en un comunicat.

Entre els centres adherits a la iniciativa hi ha també la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC i el centre tecnològic Eurecat. Totes ells integren la iniciativa FabCat, que promociona Catalunya com a seu d’una de les fàbriques de semiconductors que es construiran a la UE.

Després de celebrar l’anunci del govern espanyol de posar en marxa un projecte PERTE que rebrà una inversió pública de més d’11.000 milions de fons comunitaris, han posat en relleu la disponibilitat a Catalunya del terreny industrial amb els requeriments necessaris per acollir un gran projecte de fabricació de semiconductors i xips.

Segons aquest grup, disposar de components electrònics, l’escassetat dels quals s’ha fet palesa els darrers mesos, és una “prioritat estratègica” per “enfortir” el continent europeu davant dels “reptes tecnològics i digitals actuals”.