Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

Univers i Catedral publiquen ‘Viatges’ / ‘Viajes’ d’Stefan Zweig el 21 de gener

ACN Barcelona.-Univers i Catedral publicaràn ‘Viatges’ i ‘Viajes’, respectivament, d’Stefan Zweig el 21 de gener. Escrits durant la primera meitat del segle XX, aquests textos proven “el caràcter inquiet i […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Barcelona.-Univers i Catedral publicaràn ‘Viatges’ i ‘Viajes’, respectivament, d’Stefan Zweig el 21 de gener. Escrits durant la primera meitat del segle XX, aquests textos proven “el caràcter inquiet i curiós” de Zweig, que, com ha explicat l’editorial en un comunicat, “sempre va pensar que viatjar havia de ser una aventura, un salt al buit atzarós i incert a tot allò que ens és desconegut, una vàlvula d’escapament d’una vida que, cada cop més, s’havia vist automatitzada i reglada”. Per altra banda, l’editorial Acantilado ha reclamat recentment a Ediciones 98 que retiri de les llibreries l’edició parcial dels diaris de Zweig que han publicat aquest gener perquè ells en tenen els drets.

De Sevilla a Salzburg, passant per Bruges, Arle, Anvers i els jardins i horts anglesos, així com pel mític Hotel Schwert o la Fira Gastronòmica de Dijon, els escrits inclosos a ‘Viatges’ esdevenen una crònica sentimental del vell continent, un viatge per la seva geografia, que anticipa l’allargada ombra de la Segona Guerra Mundial. Els diaris personals de Zweig han estat els protagonistes d’una polèmica recent, quan l’editorial Acantilado va reclamar a Ediciones 98 que retiri de les llibreries l’edició parcial dels diaris de Zweig que han publicat aquest gener perquè ells en tenen els drets. De fet, està previst que els dietaris siguin publicats per Acantilado, en castellà, i Quaderns Crema, en català, simultàniament al juny.

Relacionats