Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Units per Avançar rebutja “de ple” la llei de regulació de lloguers i demana que es retiri de l’ordre del dia

ACN Barcelona.-Units per Avançar ha dit que rebutja “de ple” la proposició de llei de regulació dels preus de lloguer d’habitatges i ha demanat a les formacions proposants que la […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-Units per Avançar ha dit que rebutja “de ple” la proposició de llei de regulació dels preus de lloguer d’habitatges i ha demanat a les formacions proposants que la retirin de l’ordre del dia del plenari, amb el debat previst per aquest dimecres. En un comunicat, la formació ha assenyalat que tot i que el problema d’accés a l’habitatge “és greu” la proposició “contravé tant l’estatut com la Constitució” i, per tant, la llei “naixeria morta”. En cas que no s’acabi retirant de l’ordre del dia, Units per Avançar ha avisat que votarà a favor de les esmenes a la totalitat o de retorn que s’hagin presentat.

“No es tracta d’una opinió subjectiva o partidària d’Units, sinó que la inconstitucionalitat de la proposició de llei ha estat assenyalada per la unanimitat dels membres del Consell de Garanties Estatutàries. Una raó més que suficient per retirar-la”, ha assenyalat el secretari general de la formació, Ramon Espadaler.Segons el dirigent de la formació, els grups proposants “només tenen una raó” per mantenir la proposició de llei, que al seu parer és “provocar un nou enfrontament entre instàncies administratives, amb ‘únic objectiu d’alimentar la conflictivitat en l’àmbit institucional”.D’altra banda, creuen que la limitació dels preus dels lloguers “pot reduir l’oferta” d’habitatges perquè els propietaris podrien optar per vendre l’immoble per obtenir més rendiment, de manera que creuen que acabaria perjudicant tant a llogaters com propietaris perquè cal “incrementar l’oferta assequible”. Per a Units, el problema s’ha de resoldre concertant polítiques entre les administracions per generar més habitatges socials en règim de lloguer i promovent incentius fiscals perquè els propietaris puguin posar-los al mercat de lloguer.