Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Units per Avançar lamenta la “inseguretat jurídica” que ha creat el Govern amb el confinament a Lleida

ACN Barcelona.-El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha afirmat que “la ciutadania de Catalunya no es mereix un Govern que genera una permanent incertesa i inseguretat jurídica, a […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha afirmat que “la ciutadania de Catalunya no es mereix un Govern que genera una permanent incertesa i inseguretat jurídica, a banda d’inseguretat sanitària”. En un comunicat, Units ha reaccionat d’aquesta manera a la decisió d’un jutge de tombar l’enduriment del confinament al Segrià decretat per l’executiu català. Segons Espadaler, el Govern “vol amagar la seva poca eficàcia en detectar i combatre els brots del covid-19 a la comarca del Segrià”. I ho fa, segons ha afegit, amb “una cortina de fum” aprofitant la decisió judicial de la magistrada que rebutja el confinament a la comarca.

“Es inacceptable pretendre que sigui la ciutadania qui decideixi si fa cas al jutge o si fa cas al Govern. En un estat de dret, el Govern ha de fer les coses ben fetes i, per descomptat, ha de fer cas als pronunciaments judicials”, ha subratllat Espadaler. A més, el líder de la formació ha considerat que la decisió de l’executiu d’aprovar un decret sobre aquesta qüestió “comporta una enorme inseguretat jurídica”.En aquest context, ha lamentat que el Govern faci que la desobediència tingui un paper predominant en la seva acció executiva i contribueixi, d’aquesta manera, a “afeblir i desprestigiar encara més les institucions catalanes de l’autogovern”.Units considera que aquesta maniobra del Govern és una “cortina de fum per emmascarar la seva mala gestió sanitària en els brots de la comarca del Segrià i per ocultar les concentracions d’aquest diumenge a la ciutat de Lleida”, en les quals es va demanar la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva “ineficàcia”.Units per Avançar demana “responsabilitat” al govern català presidit per Quim Torra i vicepresidit per Pere Aragonés ara que ja se’ls hi han retornat les competències. I els ha reclamat que, en primer lloc, coordinin les seves actuacions en benefici de la seguretat sanitària de les persones que viuen a la comarca del Segrià. “La cobertura sanitària de la població, la salut de les persones, no es resoldrà ara tard i amb un decret, sinó que s’havia d’haver fet prèviament”, ha afegit. Segons Espadaler, el Govern hauria de treballar més pensant en les persones i menys en la “confrontació constant amb l’Estat”. I ha afegit que “fomentar la desobediència, cercar trampes legals per saltar-se la llei i generar inseguretat sanitària i jurídica com fa el Govern de la Generalitat incrementarà encara més la desafecció ciutadana, en perjudici dels valors democràtics i malbaratant seriosament la cohesió social”.