Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Units per Avançar demana la destitució de Bargalló per la “nefasta” gestió del retorn a les escoles

ACN Barcelona.-Units per Avançar ha demanat la destitució del conseller d’Educació, Josep Bargalló, per la “nefasta” gestió del retorn les escoles. El partit ha assenyalat al president de la Generalitat, […]

Agències 12/09/2020

ACN Barcelona.-Units per Avançar ha demanat la destitució del conseller d’Educació, Josep Bargalló, per la “nefasta” gestió del retorn les escoles. El partit ha assenyalat al president de la Generalitat, Quim Torra, com a “corresponsable” i li ha demanat convocar “immediatament” eleccions al Parlament. El comitè permanent d’Units per Avançar ha aprovat l’informe presentat per la Comissió d’Educació del partit, que subratlla “innumerables deficiències greus” en l’inici del curs. En concret, ha criticat la “manca de diàleg i transparència” del Govern amb els membres de la Comunitat Educativa, que ha generat “desconfiança i inseguretat”. Així mateix, ha lamentat les “falses instruccions” i una planificació “escassa i poc racional” de les plantilles.

El partit també considera que hi ha hagut un “insuficient augment” de les despeses de funcionament de neteja i desinfecció així com opinions i missatges “contradictoris” en la flexibilització horària. Així mateix, ha criticat la “manca” de política estratègica davant l’educació digital, la “insuficiència” d’EPI com a mesura sanitària i “l’escassa” preocupació davant el fracàs escolar, “agreujat” per la nova situació. “Bargalló té el trist honor d’haver unit per primer cop a tota la comunitat educativa en contra de la seva gestió”, ha assegurat el diputat d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, a través d’un comunicat. “Aquest curs no es mereix ni pot acabar amb el Govern actual en el Palau de la Generalitat”, ha afegit. Per altra banda, el partit ha demanat a les famílies que atenguin les indicacions del personal sanitari i dels professors, als quals ha agraït la “professionalitat i entrega” a la feina.