Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Units per Avançar avala una renda mínima d’emergència però reclama més agilitat en els crèdits a pimes i autònoms

ACN Barcelona.-Units per Avançar avala que el govern espanyol impulsi una renda mínima d’emergència “limitada en el temps” com a mesura de xoc per afrontar la situació actual del coronavirus. […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-Units per Avançar avala que el govern espanyol impulsi una renda mínima d’emergència “limitada en el temps” com a mesura de xoc per afrontar la situació actual del coronavirus. En un comunicat, el partit de Ramon Espadaler considera que aquesta mesura és “urgent” i que no entra en contradicció amb la proposta d’Units per Avançar d’una Renda Mínima d’Inserció per a les persones que han quedat “marginades” del mercat laboral. Així mateix, Units reclama a l’Estat més agilitat perquè els crèdits aprovats arribin a pimes i autònoms.

Units per Avançar veu necessari un ingrés mínim vital d’emergència per a totes les persones que es quedin sense ingressos per la crisi del coronavirus i “evitar una autèntica catàstrofe social”. El partit aposta perquè aquesta renda no acumulable hauria de ser “equivalent a l’última base de cotització dels règims de la Seguretat Social o a l’import de la renda mensual que estiguessin percebent regularment amb el límit màxim que s’estableixi i amb les excepcions oportunes per raó dels seus ingressos”.Aquesta renda, segons Units per Avançar, no entra en contradicció amb la proposta d’una Renda Mínima d’Inserció per a les persones que han quedat marginades del món laboral o que no disposen d’ingressos suficients per arribar dignament a final de mes. Segons Units per Avançar, cal una gestió “eficient i àgil” dels crèdits ICO, aprovats ja fa un mes pel govern espanyol, per tal que arribin amb celeritat a pimes i autònoms. Units considera que l’arribada a temps dels crèdits als seus destinataris “pot ajudar a reduir sensiblement la necessitat de moltes persones d’haver d’acollir-se a la renda mínima de supervivència”.