Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Unió de Pagesos reclama incloure més municipis del pla de Lleida en l’adequació de mòduls de l’IRPF del 2020

ACN Lleida.-Unió de Pagesos reclama incloure en l’Ordre del Ministeri d’Hisenda que regula l’adequació de mòduls de l’IRPF 2020, tots els municipis productors de fruita dolça de la Noguera, les […]

Avatar
Agències 30/04/2021

ACN Lleida.-Unió de Pagesos reclama incloure en l’Ordre del Ministeri d’Hisenda que regula l’adequació de mòduls de l’IRPF 2020, tots els municipis productors de fruita dolça de la Noguera, les Garrigues i el Segrià “per haver tingut pèrdues superiors al 30% de la mitjana municipal”. A més, el sindicat critica que l’ordre tampoc recull els danys patits a les poblacions de Tornabous, a l’Urgell, ni a Bellvís, Ivars d’Urgell, Vila-sana i Vilanova de Bellpuig, al Pla d’Urgell. L’Ordre ministerial publicat aquesta setmana inclou un total de 54 municipis lleidatans els agricultors dels quals es podran beneficiar d’una reducció dels índex de rendiment net per al període impositiu 2020 en el sistema d’estimació objectiva de l’IRPF (mòduls agraris).

El sindicat considera que el Departament d’Agricultura només ha traslladat al Ministeri les dades dels municipis afectats per les greus pedregades del 2020, ja que coincideixen amb la llista que el sindicat va fer arribar a la direcció general de Desenvolupament Rural. En canvi, segons Unió de Pagesos, no ha tingut en compte la reducció de collita fruit d’un mal quallat i la proliferació de fongs a causa de les continuades pluges primaverals de l’any passat. Aquests danys van afectar de manera “molt significativa” les plantacions de fruita dolça de tota la Noguera, les Garrigues i el Segrià i del municipi de Tornabous i no han tingut una adequació de mòduls “tot i tenir afectacions similars a altres poblacions de la comarca”. A la vegada, Unió de Pagesos assenyala que municipis del Pla d’Urgell van patir danys per vent i tampoc no s’han inclòs. Així mateix, l’organització agrària considera que Agricultura tampoc ha tingut en compte les pèrdues que va provocar la gelada del 13 de març del 2020 als municipis fruiters del Segrià. Davant aquesta situació, Unió de Pagesos demana al Departament que revisi les dades enviades al Ministeri, i que es tingui en compte la suma dels danys provocats per les diferents adversitats climàtiques, a fi i efecte d’aconseguir una modificació de l’ordre d’adequació de mòduls de l’IRPF 2020 del Ministeri d’Hisenda. L’objectiu és que “la pagesia de fruita dolça tingui una tributació fiscal justa, d’acord amb la pèrdua d’ingressos a causa de les adversitats climàtiques patides l’any passat”, remarca el sindicat.