Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Unió de Pagesos reclama ajuts directes d’entre 1.800 i 2.200 euros per hectàrea per pal·liar les afectacions del míldiu

ACN Barcelona.-Unió de Pagesos ha fet arribar a la conseller d’Agricultura, Teresa Jordà, una proposta de mesures urgents per pal·liar les pèrdues provocades pels efectes del míldiu a les vinyes. […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-Unió de Pagesos ha fet arribar a la conseller d’Agricultura, Teresa Jordà, una proposta de mesures urgents per pal·liar les pèrdues provocades pels efectes del míldiu a les vinyes. Concretament, proposa la concessió de préstecs de liquiditat i de refinançament a interès zero i sense costos de despesa, i ajuts directes que anirien dels 1.800 als 2.200 euros per hectàrea. Per altra banda, el sindicat insisteix al Departament que intercedeixi per garantir que Agroseguro i l’Entidat Estatal d’Assegurances Agràries [ENESA] incloguin, ja en les properes pòlisses, el dany per míldiu com a assegurable a la línia d’explotacions de raïm de vinificació, com ja ho és al sud de l’Estat.

Unió de Pagesos demana a la Conselleria d’Agricultura que faci la seva proposta el més aviat possible per contribuir, com a mínim, a minimitzar els obstacles amb els qual s’estan topant els viticultors en aquesta campanya vitícola.