Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Unió de Pagesos rebutja l’ampliació de l’aeroport del Prat i exigeix ser present a la taula de debat del projecte

ACN Barcelona.-Unió de Pagesos ha mostrat el “rebuig” i “total indignació” amb la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha denunciat la “manipulació i el joc brut” a què […]

Agències 08/06/2021

ACN Barcelona.-Unió de Pagesos ha mostrat el “rebuig” i “total indignació” amb la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha denunciat la “manipulació i el joc brut” a què s’ha sotmès el sector agrari en el debat dels últims dies sobre aquest tema. A banda, el sindicat considera “inacceptable” la proposta feta pública aquest cap de setmana per renaturalitzar terrenys d’ús agrari dins del Parc Agrari del Baix Llobregat. Unió de Pagesos ha exigit ser present a la taula de debat on s’han de tractar ambdues qüestions, pel fet que afecten de manera destacada el sector agrari. El sindicat està en contra de l’ampliació de l’aeroport perquè “això suposa ampliar les zones naturals sobre l’espai agrari”.

En aquest sentit, el sindicat denuncia que ha estat “menystingut” en el debat per a l’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i critica que s’ha fet amb “manca de transparència” entre la Generalitat i els Ajuntaments afectats. L’entitat ha recordat que el Parc Agrari és una zona productiva amb un valor “únic” al costat d’una gran ciutat i destaca el seu valor en el context de les polítiques sobre alimentació sostenible, circuit curt, producció local “i amb Barcelona com a capital mundial de l’alimentació”.Alhora recorda que “ja és una zona protegida” que compta amb una pla especial de protecció i millora, “fruit del consens del territori”. Per això alerta que la “prepotència” en les formes d’Aena amb la seva proposta “trenca els acords que han costat anys d’aconseguir”.