Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Unió de Pagesos rebutja la retallada de fins al 55% a les polítiques actives d’ocupació plantejada pel govern espanyol

ACN Lleida.-Unió de Pagesos considera “inacceptable” que el govern espanyol plantegi una retallada de fins al 55% dels fons destinats a les polítiques actives d’ocupació. L’organització agrària sosté que “en […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Lleida.-Unió de Pagesos considera “inacceptable” que el govern espanyol plantegi una retallada de fins al 55% dels fons destinats a les polítiques actives d’ocupació. L’organització agrària sosté que “en l’actual situació de crisi i amb l’impacte que aquesta crearà en l’ocupació”, aquestes polítiques “seran més necessàries que mai”. Segons ha pogut saber el sindicat de fonts del Departament de Treball, aquesta retallada podria ser a Catalunya de fins a 215 milions d’euros. Unió de Pagesos considera “cabdal la tasca i l’esforç que està duent a terme Treball en el seu conjunt” i, per això, “caldrà que disposi de recursos per poder afrontar el repte que representarà la sortida de la crisi com a conseqüència de la covid-19”.

Unió de Pagesos considera prioritari que el govern estatal es replantegi aquest posicionament i “doni un missatge de tranquil·litat a les persones treballadores que es veuen afectades per la crisi”, i, “si cal, pugui ajustar despesa d’altres ministeris l’execució del pressupost dels quals segurament no serà del 100%, i segurament no tan essencials per fer front a una de les principals tasques que s’haurà d’abordar per recompondre l’economia”. L’organització remarca que un dels principals reptes passarà necessàriament per l’impuls de polítiques actives per reactivar l’ocupació al més aviat possible. Unió de Pagesos també demana al conjunt de les forces polítiques que tenen representació tant al Congrés dels Diputats com al Senat que “s’impliquin” per aconseguir, de manera “urgent”, una rectificació d’aquesta mesura del govern de l’Estat.