Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Unió de Pagesos demana un ajut per al boví de carn davant les dificultats del sector per la crisi del coronavirus

ACN Lleida.-Unió de Pagesos reclama un ajut de minimis per al sector boví de carn per “l’afectació que pateix” arran de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, el sindicat […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Lleida.-Unió de Pagesos reclama un ajut de minimis per al sector boví de carn per “l’afectació que pateix” arran de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, el sindicat traslladarà aquesta petició al Departament d’Agricultura per tal que la faci arribar al Ministeri. Unió de Pagesos adverteix que la baixada de preus en origen a les llotges s’ha accentuat les últimes setmanes, però cal sumar-hi també el tancament d’establiments de restauració, el descens del consum familiar d’aquesta carn i les dificultats per a l’exportació. El preu del quilo canal de vedell frisó menor de 300 quilos ha caigut un 5,81% en comparació amb el mes d’abril del últims cinc anys (2015-2019), segons l’Observatori Agroalimentari de Preus del Departament d’Agricultura.

Unió de Pagesos també considera “imprescindible” per als productors que tinguin coneixement de les dates de pagament dels ajuts del sector, entre els quals el verd i bàsic, el complement per al boví d’engreix, part de les ajudes a zones amb limitacions naturals, el complement per a les explotacions que mantenen vaques alletants i els ajuts agroambientals, a més de les ajudes per a l’agricultura i la ramaderia ecològiques i la recuperació i conservació dels prats de dall. Una altra mesura que el sindicat proposarà a les administracions per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus en el sector és una revisió a l’alça dels aranzels que s’apliquen als productes d’importació de països tercers, tenint en compte “els costos de producció que han de suportar els ramaders en el marc del model productiu de la Unió Europea, el més exigent del món”.