Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Unides Podem registra esmenes a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ del PSOE

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Unides Podem ha registrat aquest dilluns esmenes a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ del PSOE. La proposta de la formació lila introdueix canvis en els agreujants de les agressions sexuals i rectifica el plantejament dels socialistes, eliminant el subtipus agreujat que introdueix la violència i intimidació des de l’inici. Les esmenes d’Unides Podem, en línia amb les que van registrar ERC i EH Bildu, reforcen les penes en la part dels agreujants sense tocar l’esquema inicial de la norma. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat en una entrevista a TVE que així es manté el consentiment en el centre i ha esperat que el PSOE s’avingui a acordar veient que Unides Podem va en la mateixa línia que els aliats de la investidura.

En una atenció als mitjans al Congrés, la delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, ha argumentat que “la violència i la intimidació poden ser circumstàncies agreujants, però no determinar si hi ha agressió sexual”. Segons Rosell, el del PSOE és un esquema “disfuncional” que implica “retrocedir i desfer el sistema del consentiment”.

Publicitat

Rosell ha insistit que les formacions que tenen “una idea més progressista dels drets de les dones” coincideixen que la violència i la intimidació “poden ser agreujants, però que no han d’impactar en el sistema” i ha recordat que l’aposta del PSOE va en la mateixa línia del que defensa el PP, que va votar-hi a favor, i que implica “tornar al vell sistema”.

La delegada ha defensat que la formació lila està disposada a arribar a un acord amb el PSOE, a qui ha acusat d’haver-se aixecat de la taula i ha defensat que les seves esmenes serveixen per “visualitzar que hi havia altres solucions tècniques” a la plantejada pels socialistes. Rosell ha esperat que el PSOE “reflexioni”.

“Introduint agreujants el que es fa és evitar que en determinats casos s’acudeixi a la pena mínima, que aquest està sent el problema”, ha dit. Rosell ha recordat que cap reforma de la norma podrà aturar les revisions de sentència que s’estan fent.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió