Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Unides Podem presentarà una llei al Congrés per evitar la deslocalització d’empreses arran de la decisió de Ferrovial

ACN Madrid – Unides Podem registrarà en els pròxims dies una proposició de llei per obligar les empreses que traslladin la seu fora de l’estat espanyol a tornar les ajudes […]

Agències 02/03/2023

ACN Madrid – Unides Podem registrarà en els pròxims dies una proposició de llei per obligar les empreses que traslladin la seu fora de l’estat espanyol a tornar les ajudes i subvencions públiques rebudes en els deu anys anteriors a la decisió a retornar-les amb interessos. Fonts de la formació lila han concretat la iniciativa després que l’hagi anunciat en una atenció als mitjans aquest dijous la líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que ha explicat que vol servir “per evitar la deslocalització d’empreses que hagin rebut ajudes públiques” i que, en cas que acabin traslladant la seu, aquestes companyies hagin de “tornar cadascun d’aquells euros” rebuts de l’administració perquè sobrevisquessin.

Belarra ho ha proposat arran de la decisió de Ferrovial de canviar la seu a Holanda, un moviment que veu “antipatriota”. La líder de Podem ha criticat que hi hagi empreses que “s’aprofitin de les ajudes públiques quan hi ha crisi, i que quan els va millor tractin de no pagar els impostos que els corresponen”.

Fonts de Podem també han defensat la necessitat que Espanya lideri els esforços a la Unió Europea per homogeneïtzar els tipus impositius i evitar que hi hagi dúmping fiscal entre estats membres.