Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Unides Podem defensa que recuperar la comunitat de Madrid és una qüestió “d’interès general”

ACN Madrid.-Unides Podem ha defensat aquest dimarts la posició del fins ara vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que va anunciar ahir que deixava el seu càrrec per presentar-se […]

Agències 16/03/2021

ACN Madrid.-Unides Podem ha defensat aquest dimarts la posició del fins ara vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que va anunciar ahir que deixava el seu càrrec per presentar-se com a candidat a les eleccions de la comunitat de Madrid. Segons la diputada de la formació, Aida Vidal, es tracta d’una qüestió “d’interès general” per evitar la victòria de l’actual presidenta Isabel Díaz Ayuso, a qui ha qualificat de “perill públic”. El partit considera que la candidatura d’Iglesias servirà per “disputar la batalla”, així com “enfortir l’espai de canvi”. Vidal també ha afegit que la proposta suposarà un “revulsiu” per tota aquella gent d’esquerres que podrà tenir “per fi” un govern “digne dels seus ciutadans i ciutadanes”.

La diputada ha aprofitat per valorar positivament la proposta que l’actual ministra de Treball, Yolanda Díaz, substitueixi Iglesias en el seu càrrec. “Díaz ha demostrat sobradament les seves capacitats, a més del seu gran compromís” ha subratllat. Tot i això, també ha recordat que tot plegat s’haurà de decidir en el marc de l’espai democràtic de la seva formació.Pel que al gest d’Iglesias, Vidal ha considerat que denota un gran “compromís”. “Es presenta per mobilitzar el vot a Madrid” ha recordat. Preguntada per la posició de Més Madrid, que ha anunciat avui que anirà amb candidatura pròpia, Vidal ha considerat que “duplicar” l’executiu a la comunitat de Madrid els permetria “enfortir-se”. Així ha opinat que s’haurien de “repartir entre l’esquerra” els diferents rols.De la presentació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats, Vidal ha recordat que totes les iniciatives que contemplin la possibilitat de treure els presos independentistes de la presó poden “sumar”. Així ha assegurat que el partit “l’estudiarà” i que probablement votarà a favor o s’abstindrà.