Dimarts, 11 de maig de 2021 - Edició 1020
La República

Unicaja guanya 43 MEUR durant el primer trimestre, un 7,4% menys per les noves provisions contra la covid-19

ACN Madrid.-Unicaja va guanyar 43 milions d’euros durant el primer trimestre, un 7,4% menys en comparació al mateix període de l’exercici anterior. L’entitat atribueix aquesta caiguda a una dotació extraordinària […]

Avatar
Agències 05/05/2021

ACN Madrid.-Unicaja va guanyar 43 milions d’euros durant el primer trimestre, un 7,4% menys en comparació al mateix període de l’exercici anterior. L’entitat atribueix aquesta caiguda a una dotació extraordinària de 25 MEUR per fer front a la crisi de la covid-19, xifra que se suma a les provisions per 200 MEUR que ha efectuat el banc des de l’esclat de la pandèmia. No obstant això, Unicaja va aconseguir incrementar el marge bàsic un 2,8% en termes interanuals i reduir en un 6,1% les despeses d’explotació. Per altra banda, Unicaja assegura que el procés de fusió amb Liberbank avança segons el previst i espera obtenir el vistiplau de les autoritats reguladores entre finals del segon trimestre i principis del tercer.

Entre gener i març, el marge bàsic de l’empresa va créixer un 2,8% respecte a l’any passat, fins als 207 MEUR. L’increment es deu tant a la millora del marge d’interessos (+3,6%) com en els ingressos derivats de les comissions (+0,9%). Alhora, Unicaja va aconseguir reduir en 9 MEUR les despeses d’explotació i el pes dels actius no productius.Així, i malgrat la crisi de la covid-19, l’entitat presenta una ràtio de solvència –ràtio de capital ordinari de primer nivell CET1- del 16,5%, superior al trimestre anterior. Per altra banda, la junta d’accionistes d’Unicaja va aprovar repartir un dividend de 16,9 MEUR corresponent a 2020.