Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

UNESPA alerta que “l’enduriment” fiscal de l’estalvi és un “greu error que tindrà greus conseqüències”

ACN Barcelona.-UNESPA ha alertat que “l’enduriment” del tracte fiscal de l’estalvi és un “greu error que tindrà greus conseqüències”. La presidenta de l’associació, Pilar González de Frutos, ha criticat el […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-UNESPA ha alertat que “l’enduriment” del tracte fiscal de l’estalvi és un “greu error que tindrà greus conseqüències”. La presidenta de l’associació, Pilar González de Frutos, ha criticat el “dèficit d’estalvi” de l’Estat i ha assegurat que entre un 10% i un 15% dels treballadors està construint provisions de jubilació complementàries. “Servir a la societat és també posar a la seva disposició instruments i eines d’estalvi adequades perquè les famílies puguin racionalitzar el seu cicle vital”, ha manifestat la presidenta en l’acte de presentació de l’informe ‘Estem Segurs 2019’. Segons l’informe, els estalviadors espanyols han disposat de 2.000 milions d’euros abonats des dels seus productes d’estalvi entre març i juny.

La presidenta d’UNESPA ha assegurat que el sector de l’assegurança és una activitat “fortament regulada” i sotmesa a supervisió pública, amb una dependència de les lleis “molt superior” a la majoria de sectors econòmics. “Per això, quan el sector té el desig d’avançar en una direcció, si les lleis no avancen en aquesta mateixa direcció, el moviment no es produirà”, ha alertat. Així mateix, González de Frutos ha fet referència a la situació d’altres països europeus, com el Regne Unit, Alemanya o Suècia, on els governs prenen mesures per fomentar l’estalvi, moltes d’elles de caràcter fiscal. “A Espanya han decidit, en canvi, prendre el camí contrari i endurir el tractament discal”, ha lamentat. “L’aposta de la legislació per una Espanya sense incentius per a l’estalvi no li posarà gens fàcil a l’Espanya de dins de deu o quinze anys”, ha afegit. L’impacte de la covidLa presidenta de l’associació ha reiterat la petició del sector d’una assegurança a escala global per fer front amb “més eficiència” a catàstrofes compartides pels diversos països, com és el cas de l’actual pandèmia. “Nosaltres compartim aquest desig, però hem de recordar que una pandèmia és una cosa que passa a tots al mateix temps. Un risc és assegurable quan passa a tots en moments diferents, o quan només passa a alguns. Podem protegir-nos davant les pandèmies, i l’assegurança pot ser part d’aquesta protecció, però no liderar-la”, ha matisat, tot reclamant un increment de la col·laboració públicoprivada.Durant els mesos de confinament, les assegurances han donat cobertura a 110.000 enterraments. En el primer semestre de l’any, aquestes empreses també han atès més de 2,9 milions d’accidents de circulació.Entre el 14 de març i el 25 de maig, les assegurances han fet front a 13.500 ingressos per coronavirus, un 6,5% dels quals en les Unitats de Cures Intensives (UCI). A més, han realitzat 90.000 anàlisis PCR i altres proves per detectar la covid, així com 390.000 atencions en urgències. En el primer semestre, els incidents de les llars, els comerços, les comunitats de propietaris i les indústries han crescut un 6,74% interanual, fins a 4,7 milions d’euros. En total, l’assegurança ha atès 296.000 contratemps més en el primer semestre que en el mateix període de l’any anterior.