Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

UNESCOCAT reclama al plenari del Consell de Drets Humans de l’ONU que “intervingui” perquè l’Estat alliberi els presos

ACN Ginebra.-El Centre per a la UNESCO de Catalunya, la UNESCOCAT, ha reclamat al plenari del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que “intervingui” perquè l’estat espanyol alliberi […]

Avatar
Agències 24/06/2019

ACN Ginebra.-El Centre per a la UNESCO de Catalunya, la UNESCOCAT, ha reclamat al plenari del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que “intervingui” perquè l’estat espanyol alliberi “immediatament” els independentistes en presó preventiva. En la seva intervenció a la sessió plenària a Ginebra el seu director, Gerard Segú, ha denunciat el rebuig del Tribunal Suprem a l’informe del grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU que demanava l’alliberament dels independentistes en presó preventiva i ha reclamat la seva intervenció. Així, ha demanat a l’òrgan que “actuï” per “garantir que Espanya respecta les decisions i opinions” d’aquest Consell. D’altra banda, Segú ha recriminat al Suprem “falta d’independència” en el cas de l’1-0.

El representant d’ UNESCOCAT ha apel·lat directament al relator especial de l’ONU sobre la independència dels magistrats i advocats, Diego García-Sayán, perquè reclami a Espanya “una millora del sistema judicial per complir amb els requisits d’imparcialitats i independència”. La UNESCOCAT ha fet aquesta petició arran de la presentació de l’informe anual sobre independència judicial de García-Sayán en què demana als magistrats d’arreu del món que expressin les seves opinions amb cautela a l’esfera pública, especialment a les xarxes socials.Segú ha posat com a exemple de manca d’imparcialitat i independència dels magistrats d’aquesta alta instància judicial espanyola els missatges d’un membre del PP en què assegurava que el partit tenia el “control” de la sala segona del Suprem que jutja els líders independentistes o declaracions privades del jutge instructor Pablo Llarena. “A l’espera que el Suprem emeti una sentència històrica, estem preocupats per la consolidació de les sospites sobre la seva falta d’independència”, ha conclòs Segú.