Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Unes 120 organitzacions ja s’han adherit a la campanya de Foment i Pimec per la suspensió del pagament d’impostos

ACN Barcelona.-Unes 120 organitzacions empresarials ja s’han adherit en les últimes 48 hores a la campanya de Foment del Treball i Pimec per la suspensió del pagament d’impostos. En concret, […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Barcelona.-Unes 120 organitzacions empresarials ja s’han adherit en les últimes 48 hores a la campanya de Foment del Treball i Pimec per la suspensió del pagament d’impostos. En concret, les patronals catalanes reclamen al govern espanyol que de forma “excepcional, temporal, urgent i imminent” es deixin de pagar les taxes de l’IVA, l’IRPF i les quotes a la Seguretat Social d’aquelles empreses que han hagut de tancar o han reduït significativament la seva activitat o facturació arran de l’estat d’alarma pel coronavirus. Segons Foment del Treball, la suspensió en el pagament permetria generar més de 700 milions d’euros de liquiditat immediata al mes en els sectors afectats i això ajudaria les empreses a afrontar el pagament de proveïdors i treballadors.

“La pràctica totalitat dels sectors econòmics de la indústria i serveis de Catalunya han protagonitzat durant les últimes 48 hores una mobilització sense precedents”, s’ha felicitat la patronal liderada per Josep Sánchez Llibre. Foment i Pimec volen que el govern espanyol aprovi aquesta exempció d’impostos demà mateix al Consell de Ministres i que entri en vigor de manera immediata aquesta setmana. Entre les organitzacions que s’han adherit a la demanda hi ha l’Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya, l’Associació de Begudes Refrescants Anfabra, l’Associació Empresarial del Taxi, la Confederació de la Indústria Tèxtil, Fepime, el Gremi de Constructors d’Obres, la Mallorquina, Santa Eulàlia o l’Unió Empresarial de l’Anoia. En total ja són 117 organitzacions. Les reivindicacions dels empresaris catalans són suspendre durant els propers tres mesos la presentació (o com a mínim d’efectuar l’ingrés en la seva totalitat) de les declaracions i autoliquidacions tributaries (especialment en relació al IVA , IRPF i quotes a la Seguretat social), tant les mensuals com les relatives a la totalitat del primer trimestre, excepte aquells que tinguin dret a devolució, com és habitual en el sector d’apartaments turístics i hoteler. Que aquesta mesura s’apliqui amb independència de l’import i els subjectes que les realitzin, sense interessos. I que aquestes quantitats suspeses, en el seu cas, es pugui fraccionar el seu pagament en posterioritat durant els sis mesos següents.