Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Una vuitantena d’entitats europees reclamen suspendre els drets de propietat intel·lectual de les vacunes

ACN Barcelona.-La plataforma Marea Blanca s’ha concentrat aquest dimecres davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona per lliurar una carta oberta, signada per 78 entitats europees, on […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-La plataforma Marea Blanca s’ha concentrat aquest dimecres davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona per lliurar una carta oberta, signada per 78 entitats europees, on s’exigeix a la Unió Europea (UE) la suspensió temporal dels drets de propietat intel·lectual de les vacunes contra la covid-19. Les entitats consideren que aquesta és l’única forma d’augmentar la producció de vacunes i ampliar-ne així ràpidament l’accés. La plataforma ha fet aquesta acció coincidint amb el Dia Mundial de la Salut i amb una acció internacional de la campanya Right2cure impulsada des de PHM Europe i la Xarxa Europea contra la privatització i la mercantilització de la salut i la protecció social.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, diverses organitzacions de la societat civil a tot Europa demanen als governs de la UE que implementin una resposta basada en la solidaritat global per lluitar contra la covid-19. En aquest sentit, fan una crida a l’acció perquè les vacunes contra el coronavirus i els productes mèdics estiguin disponibles per a tothom i se n’acceleri la producció.Per aquest motiu, demanen suspendre temporalment els drets de propietat intel·lectual de les vacunes i que es comparteixin les tecnologies de producció i els coneixements tècnics.El portaveu de comunicació de Marea Blanca, Enric Feliu, ha explicat a l’ACN que “si s’alliberen les patents i permeten que prop de 43 empreses més amb capacitat tecnològica puguin produir les vacunes”, es passarà “de 12 milions de dosis diàries a 60 milions”. Algunes de les entitats europees signants han estat Associazione G. Dossetti, ACV Puls, Agora des Habitants de la Terre, Alter Summit, Altro Modo Flegreo, APS Amici della Ludoteca C. G. C.C., Attac Austria, Attac Espana, Attac Italia, Attac Saronno, BBTK Federaal, Belgian Anti-Poverty Network (BAPN), Belgian Anti-Poverty Network (BAPN), Bunte Kittel, C.B.C.S, Centre familial de Bruxelles, Centre familial de Bruxelles, entre d’altres.