Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Una vintena de ferits, un d’ells crític, en un incendi en un bloc de pisos a Salt

ACN Salt – Un incendi en un edifici d’habitatges de Salt (Gironès) ha deixat un total de 22 ferits, una de les quals crític, un de greu i un de […]

Agències 05/03/2023

ACN Salt – Un incendi en un edifici d’habitatges de Salt (Gironès) ha deixat un total de 22 ferits, una de les quals crític, un de greu i un de menys greu, segons el balanç del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Dues de les persones amb ferides de major gravetat han saltat fugint del foc. L’avís de l’incendi s’ha rebut cap a un quart de nou del matí d’aquest diumenge al número 1 del passatge Roger de Llúria, on s’hi ha desplaçat 11 dotacions dels Bombers de la Generalitat i nou unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Dos dels habitatges han patit danys estructurals i de moment no es poden tornar a ocupar, mentre que la resta de veïns ja han pogut tornar a casa seva. El foc ja està extingit.

Del total de ferits, quatre han estat traslladats en centres sanitaris, dos homes i dues dones. Dos d’ells a l’Hospital de Santa Caterina de Salt i els altres dos a l’Hospital Trueta de Girona.

A més, els bombers han confinat 11 persones més durant les tasques d’extinció de l’incendi i les han ajudat a sortir de l’edifici un cop la zona era segura. Segons el sotscap territorial d’emergències de Girona, Miquel Valencia, algunes d’elles també han estat ateses pel SEM.

Valencia ha explicat que, quan les dotacions d’emergències han arribat al lloc, ja hi havia dues persones precipitades, que han estat ateses sanitàriament.

El foc ha començat en un pis situat als baixos de l’edifici, que té una alçada de cinc plantes, i s’ha propagat pel pati interior. A hores d’ara, els bombers desconeixen l’origen de l’incendi.

El pis on s’ha originat l’incendi té el forjat afectat, que és de volta catalana. Tant aquest edifici com el superior tenen danys estructurals i l’arquitecte municipal ha decretat que no poden ser ocupats. Aquests danys, però, no han afectat a la resta de l’edifici i els altres veïns han pogut tornar a casa seva.