Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Una vintena de discoteques distribuiran tapes per als gots per lluitar contra les agressions sexuals

ACN Barcelona – Una vintena de discoteques repartiran tapes per als gots per evitar que algú hi pugui introduir drogues amb l’objectiu de cometre una agressió sexual, segons ha avançat […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – Una vintena de discoteques repartiran tapes per als gots per evitar que algú hi pugui introduir drogues amb l’objectiu de cometre una agressió sexual, segons ha avançat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, a TV3. Aquesta mesura forma part d’un seguit d’accions emmarcades en la implementació d’uns distintius internacionals de seguretat en aquests establiments. Així, els locals que s’hi adhereixen rebran formació al respecte i també adoptaran altres eines com el conegut com a ‘Ask for Angela’, que permet al personal saber que si algú pregunta per Angela és per alertar que està en perill. La previsió és poder tenir aquestes eines en un termini d’un mes o mes i mig.

Boadas ha concretat que algunes de les discoteques ja tenien els distintius i els estan renovant, mentre que d’altres s’hi adheriran per primer cop. El secretari general ha lamentat que es donen episodis de dones drogades per abusar d’elles sexualment, tot i que ha incidit que passa tant a les discoteques com en altres contextos.

En aquest sentit, ha posat en valor que a les discoteques adherides s’ofereix formació a tot el personal, des del discjòquei als membres de seguretat, passant pels cambrers. “Tot el que podem fer des de la discoteca ho farem”, ha afirmat.