Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Una víctima de Benítez carrega contra els Maristes per negar l’encobriment dels abusos

ACN Barcelona.-Eduard, un home de 46 anys que va ser víctima de Joaquim Benítez quan tenia 12 anys, ha carregat contra els Maristes per negar que tinguessin coneixement dels abusos […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-Eduard, un home de 46 anys que va ser víctima de Joaquim Benítez quan tenia 12 anys, ha carregat contra els Maristes per negar que tinguessin coneixement dels abusos sexuals fins al 2011 i per assegurar que l’encobriment era una “llegenda”. “Em vaig indignar, vaig pensar que s’estaven passant de la ralla, jo sé el que he viscut i no va ser cap llegenda. Aquella llegenda m’ha causat unes seqüeles que m’han robat 30 anys de la meva vida”, s’ha queixat l’Eduard a ‘La Vanguardia’. Al seu parer, els Maristes haurien de contactar amb ell per demanar-li perdó. “Ningú m’ha trucat i em sento estafat, enganyat i indignat”, ha dit. També ha confirmat que alguns professors van sorprendre Benítez cometent els abusos.

“Em molesta que s’ataqui la dignitat de les persones que hem patit abusos”, ha reconegut l’Eduard, que explica que és cert que hi ha professors que van veure com Benítez abusava sexualment de nens. A ell li va passar. El professor de piscina va entrar a l’habitació quan ell estava despullat i Benítez l’estava masturbant, i simplement li va dir que deixés el nen en pau i va marxar. Aquest mestre, però, ja és mort. L’Eduard és una de les 43 víctimes que va respondre a la crida que va fer el pare d’un alumne. Assegura que ha pensat diversos cops a suïcidar-se.