Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Una trentena de professors es concentren a Girona per exigir més recursos contra la pandèmia a Educació

ACN Girona.-Una trentena de professors i personal administratiu s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per reclamar que el Departament d’Educació […]

Agències 10/11/2020

ACN Girona.-Una trentena de professors i personal administratiu s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per reclamar que el Departament d’Educació destini més recursos a les escoles públiques en la lluita contra la pandèmia. La protesta ha estat organitzada pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT i la Intersindical-CSC. Els sindicats han protestat que Educació tan sols porti a terme polítiques “d’aparador i de façana” que no ajuden a resoldre els problemes fonamentals de l’educació pública. Per això creuen que la prioritat passa per contractar més docents, ja que consideren que estan treballant “sota mínims”.

En un manifest que han llegit durant la concentració, els sindicats han afirmat que el sistema educatiu català “està pagant l’abús de viure en l’excepció i no haver fet els deures” a causa de les retallades durant vuit anys arran de la crisi econòmica.Per això els sindicats han demanat que s’ampliï la plantilla de professorat i que alguns dels que fan terços de jornada passin a treballar la jornada sencera. Per altra banda, han reiterat que cap professor prengui mostres per a fer PCR dels seus alumnes, ja que consideren que això ho ha de fer “personal qualificat”.A més han carregat contra els consellers d’Educació i Salut per donar-los responsabilitats en la gestió dels contactes estrets dels alumnes o assessorament a les famílies sobre l’aïllament. Consideren que es tracten dels gestors de la covid-19 que hi ha als CAP.Per altra banda, han repetit al Departament que no faci retornar als treballadors que siguin considerats vulnerables al seu lloc de treball mentre esperen la seva baixa per incapacitat temporal. Segons els sindicats, un dels col·lectius més afectats són les embarassades.També han reclamat més agilitat en els serveis de prevenció de riscos laborals a l’hora de fer les avaluacions pertinents, ja que la incertesa per a molts treballadors en la gestió de les baixes ha generat “angoixa i neguit” totalment innecessari.Per contra, els sindicats han recordat que encara no han arribat els 300.000 portàtils que el Departament havia promès per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, ni els 85.000 previstos per als docents. A més, han lamentat que aquest tema encara no ha passat per cap taula de negociació.