Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Una trentena de persones vulnerables viuran des del febrer als 17 pisos construïts a l’antiga Casa Bloc de Sant Andreu

ACN Barcelona.-Un total de 30 persones entraran a viure aquest febrer als 17 pisos construïts a l’antiga residència Casa Bloc de Sant Andreu de Barcelona. El 2016 l’Incasòl va signar […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-Un total de 30 persones entraran a viure aquest febrer als 17 pisos construïts a l’antiga residència Casa Bloc de Sant Andreu de Barcelona. El 2016 l’Incasòl va signar un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per cedir a la Fundació Hàbitat3 la gestió de la primera i segona planta de la Casa Bloc i convertir-les en habitatges de lloguer social. El resultat són pisos d’una habitació, un d’ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Dels 17, 13 es destinaran a persones ateses per les entitats Provivienda, Prohabitatge, Fundació ASTRES i Esclat. Són dones amb fills que han patit violència masclista, famílies en exclusió residencial, persones amb discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental i amb paràlisi cerebral.

Els altres quatre habitatges seran per a persones ateses en programes de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Hàbitat3 i Sant Joan de Déu. Són persones en situació d’emergència social per pèrdua del seu habitatge i persones sense llar.En total entraran a viure 30 persones en risc d’exclusió social amb acompanyament social especialitzat per entitats del Tercer Sector Social i la coordinació de la Fundació Hàbitat3.El cost de la construcció ha estat de 800.000 euros i les obres de rehabilitació han durat vuit mesos. En els habitatges s’hi han aplicat mesures per combatre la bretxa digital i sistemes de monitorització del consum, així com mesures per combatre situacions de pobresa energètica a través de la millora de l’eficiència energètica.La Casa Bloc és un edifici d’habitatges construït entre 1932 i 1936 que es troba al districte de Sant Andreu de Barcelona.