Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Una trentena de càrrecs pendents de designar i 8 ILP es mantenen per a la pròxima legislatura

ACN Barcelona.-La llista de càrrecs pendents de designar creix per falta de consens dels grups parlamentaris . N’hi ha una trentena que no s’han resolt i es mantenen per a […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-La llista de càrrecs pendents de designar creix per falta de consens dels grups parlamentaris . N’hi ha una trentena que no s’han resolt i es mantenen per a la pròxima legislatura. Amb la dissolució del Parlament decauen la majoria d’iniciatives que s’estaven tramitant però es mantenen les ILP, els decrets lleis, els càrrecs pendents de designar i els informes del Síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes. Entre els càrrecs pendents hi ha el Síndic de Greuges, la presidència del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la presidència del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). Pel que fa a les 8 Iniciatives Legislatives Populars (ILP) que s’arrosseguen n’hi ha una per impulsar una llei electoral.

Per a la XIII legislatura es mantenen vives 9 proposicions de llei, de les quals 8 són Iniciatives Legislatives Populars. Concretament, sobre mesures urgents per a l’habitatge (2008); per impulsar una llei electoral de Catalunya (2009), per modificar la Llei de finances públiques de Catalunya (2013), per modificar un article de la Llei de protecció dels animals (2017), per modificar la Llei d’universitats de Catalunya (2018), per crear el Cos Específic de Tècnics Ambientòlegs i Ambientòlogues del Cos de Titulats Superiors (2019), una proposta de llei de l’esport i l’activitat física de Catalunya (2019) conjunta d’una ILP i dels grups de JxCat, ERC i PSC-Units i una proposta de llei de declaració del Parc Natural del Montseny (2019). 4 decrets lleisTres dels decrets que es mantenen vius per a la pròxima legislatura estan relacionats amb la covid-19 i un altre és sobre mesures urgents per estimular la promoció d’habitatge de protecció oficial i noves modalitats d’allotjament en règim de lloguer.Una trentena de càrrecs pendents de designarConcretament hi ha pendents 32 processos de designació de càrrecs caducats, entre ells, el Síndic o Síndica de Greuges; set síndics de la Sindicatura de Comptes; dotze membres del Consell Assessor del Síndic de Greuges per a la Prevenció de la Tortura; tretze membres del Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; cinc vocals de la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya; tretze membres del Consell Assessor de Ràdio i Televisió Espanyola a Catalunya; diversos membres del consell social de diferents universitats catalanes; el director o directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades; el president o presidenta del Consell Fiscal de Catalunya; el president o presidenta de l’Agència Catalana de Protecció Social; el president o presidenta i cinc membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC); president o presidenta i diversos membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA); i diversos membres del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). També es trasllada per a la pròxima legislatura els informes de fiscalització de la Sindicatura de Comptes, els informes del Síndic de Greuges i diversos recursos d’empara al Tribunal Constitucional (TC).