Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Una tercera empresa se suma al servei de lloguer de patinets elèctrics a Tarragona

ACN Tarragona.-Tarragona té des d’aquest dilluns una tercera empresa que presta el servei de lloguer de patinets elèctrics. Es tracta d’Spin, filial de Ford dedicada a la micromobilitat, que ja […]

Agències 15/03/2021

ACN Tarragona.-Tarragona té des d’aquest dilluns una tercera empresa que presta el servei de lloguer de patinets elèctrics. Es tracta d’Spin, filial de Ford dedicada a la micromobilitat, que ja ha començat a posar als carrers 500 aparells. Els responsables de la companyia s’han mostrat convençuts que a la ciutat hi haurà prou demanda per garantir la viabilitat del negoci i han apuntat que l’ús del patinet elèctric està transformant la mobilitat allà on s’ha implementat. El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig, ha avançat que hi ha més empreses interessades en operar i que també han rebut propostes de companyies de lloguer de bicicletes.

Puig ha remarcat que el consistori va fer una aposta “ferma” per la mobilitat sostenible, a partir de fomentar l’ús dels patinets elèctrics i les bicicletes i de reduir la velocitat màxima dels cotxes a 30 km/h. Alhora, ha defensat el model de “lliure competència” del servei, pel qual s’hi poden afegir les empreses que ho desitgin, sempre que també instal·lin aparcaments públics per als vehicles. Amb tot, Puig ha reconegut que a llarg termini estudiaran si el model actual es manté o si es passa a una licitació.Sobre aquesta qüestió, el director d’Spin a Espanya, Filippo Brunelleschi, ha defensat que una ciutat com Tarragona té capacitat per absorbir tres operadors, segons els estudis que han fet. El director d’aliances internacionals d’Spin, Roger Puigví, ha concretat que tenen calculat que a les ciutats un 15% dels trajectes són de menys de tres quilòmetres, i que aquests són els que volen captar. Alhora, Puigví ha remarcat que en les ciutats on ja treballen han percebut un canvi de comportament dels usuaris amb el temps i que a poc a poc la ciutadania ha anat adoptant el patinet elèctric com un mitjà de transport més. Pel que fa al perfil d’usuaris, ha concretat que si bé al principi era molt jove “ara està evolucionant”. “Veiem que el fan servir per desplaçaments laborals i d’oci”, ha manifestat.D’entrada, Spin ofereix uns preus més competitius que els seus competidors. Durant el primer mes, es podrà fer servir un patinet per 0,99 euros l’hora; 2,99 euros el dia o 9,99 euros la setmana. Després els preus està previst que s’incrementin i també es mantindrà l’opció de pagar per minuts, a un preu d’un euro de desbloqueig i 25 cèntims per cada minut.Per dur a terme el manteniment de la flota Spin ha contractat una desena de persones, totes veïnes de Tarragona. Un aspecte que els responsables de l’empresa han remarcat, així com també que no depenen de cap fons d’inversió, sinó que darrere tenen una empresa potent com Ford.