Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Una setantena de cellers ebrencs amb DO es podran acollir als ajuts d’Empresa

ACN Tortosa.-Fins a 73 cellers de les Terres de l’Ebre es podran beneficiar dels ajuts que el Departament d’Empresa destina a compensar l’impacte de la pandèmia en aquest sector, sobretot […]

Agències 12/11/2020

ACN Tortosa.-Fins a 73 cellers de les Terres de l’Ebre es podran beneficiar dels ajuts que el Departament d’Empresa destina a compensar l’impacte de la pandèmia en aquest sector, sobretot per la forta davallada de vendes al canal HORECA i de les exportacions de vi. Són 62 cellers de la DO Terra Alta, 6 adscrits a la DO Montsant i 5 adscrits a la DO Tarragona. “Se subvenciona l’ocupació i s’ajuda a l’activitat perquè el Departament fomenta el manteniment dels treballadors del règim especial agrari”, ha assenyalat la directora dels serveis territorials d’Empresa a l’Ebre, Mercè Miralles. “Es disposa d’una partida d’1,65 MEUR fent un esforç titànic per a una activitat més de l’àmbit d’agricultura i esperem arribar a moltes empreses”, ha afegit.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, també ha destacat “el temps rècord” amb què ha respost el Departament a la petició per ajudar el sector dels cellers. Serà un procediment de concurrència no competitiva i el Departament, per la quantia i pels topalls que s’han distribuït, confia que es podrà arribar a “un gran nombre d’empreses”. Les bases dels ajuts es van publicar aquest dimecres i “es treballa a un ritme molt precipitat” perquè es puguin sol·licitar “com més aviat millor. Serà un procediment senzill, a través del Canal Empresa, amb una declaració responsable que es justificarà després i és compatible amb altres ajuts que hagin pogut demanar les empreses. Els cellers han de tenir donats d’alta treballadors afiliats al règim especial per compte d’altri del sistema agrari. “Les despeses subvencionables són en funció del nombre de treballadors perquè precisament subvencionem l’ocupació”, ha apuntat la directora d’Empresa a l’Ebre.