Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Una seixantena d’interns de Brians 1 protagonitza una plantada que acaba sense més incidents

ACN Barcelona.-Una seixantena d’interns de Brians 1 va protagonitzar dissabte una plantada per les restriccions imposades per evitar el contagi del coronavirus, bàsicament per la suspensió dels vis a vis […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Barcelona.-Una seixantena d’interns de Brians 1 va protagonitzar dissabte una plantada per les restriccions imposades per evitar el contagi del coronavirus, bàsicament per la suspensió dels vis a vis i les visites familiars. Segons han explicat fonts de Justícia, tot va començar cap a les 12.15 hores, quan un intern va protagonitzar un incident al pati i cinc més es van posar al davant per impedir l’actuació dels funcionaris. L’incident es va reconduir, però uns 60 interns van decidir iniciar una plantada negant-se a entrar al menjador. La situació es va controlar i tots els interns van dinar i van sopar. Es van identificar i sancionar 25 presos com a promotors de la protesta: 12 van ser traslladats de centre i a la resta se’ls va canviar de mòdul.

Des del departament recorden que aquest incident en cap cas es pot qualificar d’intent de motí, com ho ha qualificat el sindicat UGT, perquè en cap moment es va pretendre agafar el control de la presó.També s’ha viscut algun incident d’aquest tipus a la presó de dones de Wad-Ras.