Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Una seixantena de professors de l’institut Les Salines del Prat donen suport al director, acusat d’autoritarisme

ACN El Prat de Llobregat.-Una seixantena de professors de l’institut Les Salines del Prat de Llobregat signen un manifest en què donen suport al director del centre, acusat de pràctiques […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN El Prat de Llobregat.-Una seixantena de professors de l’institut Les Salines del Prat de Llobregat signen un manifest en què donen suport al director del centre, acusat de pràctiques autoritàries per tres col·legues docents. Els signants el consideren un “professional responsable, treballador i molt preocupat pel bon funcionament de l’institut”, i subratllen que “sempre” propicia un “bon clima” laboral. També consideren “inevitable” que un càrrec directiu pugui tenir “punts de vista diferents” amb el claustre docent “en alguns moments” però subratllen que els indicadors de qualitat que controlen la gestió diària de qualsevol equip directiu són, en el cas del d’aquest institut, “molt favorables”, amb índex de satisfacció “al voltant del 90%”.

Cal recordar que tres professors denunciaven a finals de la setmana passada pràctiques autoritàries del director. Segons aquestes acusacions, els fets es remuntaven al 2018, poc després que la nova direcció prengués el control d’un centre que havia passat anys “difícils” pel que fa a la gestió. De fet, va ser el propi Departament qui va donar la consigna que calia posar “ordre” i canviar “dinàmiques” negatives.La directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Elena Ferreiro, explicava divendres a l’ACN que aquests canvis van acabar provocant friccions en l’equip. Un cop analitzada la situació, es proposa ara implementar una formació interna per rebaixar la tensió i recuperar el bon ambient de treball.