Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Una seixantena de músics de jazz participen en el disc número 50 del segell UnderPool

ACN Barcelona.-Després de vuit anys de trajectòria, el segell UnderPool publica el pròxim divendres el disc número 50, ‘Esto sí se llama querer’. L’àlbum conté dotze boleros i agrupa una […]

Avatar
Agències 07/05/2021

ACN Barcelona.-Després de vuit anys de trajectòria, el segell UnderPool publica el pròxim divendres el disc número 50, ‘Esto sí se llama querer’. L’àlbum conté dotze boleros i agrupa una seixantena de músics de diferents generacions i trajectòries de l’escena jazzística actual. Entre els artistes hi destaquen Sílvia Pérez Cruz, Rita Payés, Carme Canela, Martin Leiton o els pianistes Roger Mas i Toni Vaquer, entre altres. “És un àlbum col·lectiu i molt coral”, ha definit un dels productors, Sergi Felipe. El segell ha agrupat cantants amb arranjadors per tal de reivindicar també aquesta figura “que ha quedat relegada”, ha assegurat Felipe. L’àlbum s’ha enregistrat entre Barcelona i L’Havana i sortirà en format vinil durant l’estiu.

Entre les parelles de cantants i arranjadors hi ha Sílvia Pérez Cruz amb Alfred Artigas interpretant ‘El seductor’, Martín Leiton i Lucia Fumero amb ‘Mi amor fugaz’, Rita Payés i Jordi Matas amb ‘Esto sí se llama querer’ i Carme Canela amb Toni Vaguer amb ‘Qué sabes tú’, entre altres. Sobre el tema que dóna nom al disc, ‘Esto sí se llama querer’, des del segell han explicat que creuen que el títol resumeix “molt bé” la fita dee l’àlbum número 50. “Ho fem perquè volem, perquè ho estimem i perquè ens agrada”, ha dit un dels membres del segell, Pep Mula. El projecte va néixer en ple confinament. Felipe ha explicat que en plena pandèmia van pensar a agrupar diversos músics per commemorar la referència número 50. Així, van començar les tasques de producció, on el fil conductor de l’àlbum era agrupar cantants amb arranjadors que, en alguns casos, mai havien treballat junts. Al mateix temps, tot es vertebrava sota el bolero. Sergi Felipe i Alfred Artigas, productors de l’àlbum, van fer la selecció de boleros i van acabar-ho de perfilar juntament amb els músics. “No ens esperàvem una resposta tan bona, efusiva i amb tantes ganes”, ha confessat Felipe sobre la reacció dels artistes. Felipe ha assegurat que ‘Esto sí se llama querer’, a banda de ser “especial” perquè commemora el títol 50, va “cap a una altra línia” respecte al treball fet anteriorment pel segell. Així, ha aclarit que fins al moment la major part d’àlbums que havien editat eren instrumentals, mentre que aquest també incorpora veu. A banda del disc, des del segell independent han reivindicat la necessitat de la cultura de petit format. “Defensem i reivindiquem que hi hauria d’haver una pluralitat d’escenes, que hi poden haver grans festivals i grans formats, però també s’ha de treballar perquè hi hagi petits formats que ajudin al fet que puguin aflorar diferents escenes que són més petites i que a vegades queden soterrades i amagades sense arribar al públic”, ha dit Mula en declaracions a l’ACN.