Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Una retrospectiva sobre Antoni Tàpies que es podrà veure a Madrid, Brusel·les i Barcelona, plat fort del centenari

ACN Barcelona – La Fundació Antoni Tàpies celebrarà una exposició retrospectiva a Barcelona i mostres internacionals per commemorar el centenari i naixement de l’artista. Segons ha avançat el Diari Ara […]

Agències 04/08/2022

ACN Barcelona – La Fundació Antoni Tàpies celebrarà una exposició retrospectiva a Barcelona i mostres internacionals per commemorar el centenari i naixement de l’artista. Segons ha avançat el Diari Ara i ha pogut confirmar l’ACN, la retrospectiva, comissariada per Manuel Borja-Villel, es farà a la fundació el segon semetre de 2024 i presentarà una selecció d’entre 80 i 90 obres “poc conegudes”. Abans de poder-se veure a Barcelona, la mostra s’haurà inaugurat al Museu Reina Sofía de Madrid i viatjarà a Brussel·les. Entre desembre de 2023 i desembre de 2024, la fundació impulsarà actes commemoratius amb un programa que comptarà amb exposicions, publicacions i esdevniments i es convidarà a altres institucions del país perquè se sumin a la celebració.

La Fundació Antoni Tàpies també ha explicat que a partir del setembre del 2022, la galeria Pace, a la seva seu de Nova York, realitzarà una exposició titulada ‘Antoni Tàpies: Transmaterial’, comissariada per Natasha Hébert i, durant l’estiu del 2023, la mostra es podrà veure a Los Angeles, coincidint amb el seixantè aniversari de la primera mostra d’Antoni Tàpies als Estats Units a la galeria Martha Jackson.